EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейските банки ще преминат стрес - тестовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейските банки ще преминат стрес - тестовете

mail12:20 | 05.07.2010прегледи 579 коментарикоментари 0


Франция не е правила избор между икономии и стимули, коментира преди ден финансовият министър на Франция Кристин Лагард, описвайки икономиката на страната си като микс от мерки по ограничаване на разходите и мерки по стимулиране на вътрешното търсене, става ясно от публикация на The Wall Street Journal. 
Според Лагард европейските стрес - тестове ще покажат, че банките на континента са стабилни.
Стабилността на възстановяването и способността на банките да преживеят втори спад беше централна тема на състояла се през уикенда икономическа конференция.
Европейският комисар по финансовите въпроси Мишел Барние заяви на свой ред, че е убеден, че Европа разполага с инструменти бързо да се справи с всички проблеми, които могат да предизвикат стрес - тестовете, което на свой ред има за цел да покаже как банките могат да се справят в екстремни ситуации.
Под натиска на Америка, която е загрижена за експозицията на европейските банки към суверенния дълг на държави от еврозоната като Гърция, Испания и Португалия, европейските лидери се споразумяха да оповестят резултатите от стрес - тестовете, които ще бъдат проведени в множество европейски банки.
На тест предстои да бъдат подложени около 100 от най- големите банки на континента като резултатите предстои да бъдат оповестени на 23 юли, отбелязва изданието.
САЩ призова още европейските си колеги, повечето от които представиха през последните седмици планове за намаляване на бюджетните дефицити, да предприемат необходимите стъпки за гарантиране на стабилен растеж.
„Това не е избор между строги мерки и стимули,” коментира Лагард по време на икономическата конференция. „Нашата политика е микс между умерено намаляване на разходите и продължаване на политиката по изплащане на останалите средства от пакетите по финансово стимулиране,” коментира френският финансов министър. 
Френското правителство реши да намали дефицита като процент от БВП от очаквания 8 % през тази година до 3 % през 2013 г., като до тази дата ще бъдат замразени държавните разходи, а оперативните разходи ще бъдат понижени с 10 % до 2013 г.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037