EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейските банки кредитират активно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейските банки кредитират активно

mail15:15 | 13.09.2010прегледи 733 коментарикоментари 0


Отпускането на кредити от европейските банки достигна най- високото си ниво от последните шест месеца и перспективата е тази тенденция да продължи, независимо от притесненията около дългосрочното финансиране и грижите около икономическото оздравяване на по- слабите държави от еврозоната, съобщи Financial times.
Финансовите институции в региона раздадоха около $20.5 млрд. през миналата седмица, която се оказа една от най- активните от месец март, сочат данните на Dealogic, цитирани от изданието. Банкерите очаква през тази седмица данните да са подобни.
Сред водещите институции на пазара са BNP Paribas, UniCredit, Banesto, Banco Popolare и Lloyds Banking Group.
Възобновеният инвеститорски интерес ще стане повод много банки да отдъхнат. Кредитният пазар на банките замръзна през май и юни, периодът, в който се разрази кризата със суверенния дълг в еврозоната, което стана и причина много банки да отложат плановете си за финансиране на заден план. По традиция септември е активен месец за инвеститори и банкери, завърнали се от летни отпуски, и при останали само три месеца преди новият спад на активността през декември.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg