EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейски газ за България през Украйна?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейски газ за България през Украйна?

mail12:45 | 18.03.2016прегледи 787 коментарикоментари 0


България и Турция са готови да купуват газ от други държави в Европа с транспортиране през Украйна. Това разкри ръководителят на "Укртрансгаз" Игор Прокопив пред руската информационна агенция РИА Новости. По думите преговорите по този въпрос ще се проведе в Словакия в началото на април. „Българите и турците са готови да купуват газ в Европа през територията на Украйна, сега вървят сериозни преговори. В първите дни на април ще проведем преговори със словаците, за да заработи маршрута Словакия-Украйна- Молдова-Румъния-България с връзка към Турция. На територията на Украйна ще се съхранява газ, който ще бъде купен в Европа“, каза Прокопив на пресконференция. Украйна получава от Европа реверсен газ, през януари-февруари 2016 година тя е внесла по европейския маршрут 2,1 млрд кубически метра газ.

Компанията на Игор Прокопив, която се занимава с преноса и съхранението на природен газ в Украйна, обяви, че Украйна е закупила близо 2,1 милиарда кубически метра природен газ от Европа през първите два месеца на 2016 година.

Агенция Интерфакс-Украйна също предоставя подобна информация, цитирайки вчерашна пресконференция на Игор Пропкопив в Киев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg