EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Европейската комисия в подкрепа на трудовата заетост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейската комисия в подкрепа на трудовата заетост

mail18:30 | 03.06.2009прегледи 1063 коментарикоментари 0


EU_Commission_building1Европейската комисия обяви днес предложения, които да спомогнат за запазване и увеличаване на трудовата заетост в Европейския съюз в условията на сегашната икономическа криза, предаде БТА.
По-важни сред тях са осигуряване на 19 милиарда евро от европейския Социален фонд в подкрепа на засегнати от кризата
европейци
; замразяване през периода 2009-2010 г. на националното съфинансиране на проекти, изпълнявани с европейски средства;отпускане на още 100 милиона евро в нов европейски фонд за микрокредити, средствата в който вече надхвърлят 500 милиона евро.
Предложенията ще бъдат внесени за одобрение от Европейския съвет – на 18 и 19 юни в Брюксел – при срещата на държавните и правителствени ръководители в Европейския съюз.
Днес Европейската комисия направи нова стъпка към ангажимент на Европейския съюз и към координирани действия с цел спасяване и създаване на работни места, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
Той представи предложенията заедно с еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси и равните възможности Владимир Шпидла.
Всичко предложения са важни, но особено важно за страни като България е отлагането на европейското изискване за съфинансиране на проекти с национални средства. В условията на сегашната криза немалко проекти не могат да се изпълнят поради липса на такива средства. С предложението съфинансирането не се премахва, но се отлага за по-добри времена. Дотогава одобрените проекти ще се изпълняват изцяло с европейски пари, заяви за БТА говорителка на Европейската комисия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg