EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европа:Он лайн търговията все по-нагоре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европа:Он лайн търговията все по-нагоре

mail16:00 | 23.08.2013прегледи 550 коментарикоментари 0


Онлайн търговията в Европа ще се удвои до 323 млрд. eвро през 2018 г, като Amazon ще расте даже още по-бързо, сочи проучване на Mintel, цитирано от Reuters и Регал.

Изследването в 19 европейски страни предвижда онлайн търговията тази година да нарасне до 188 млрд. евро, от 166 млрд. евро през 2012.

Великобритания, Германия и Франция ще останат най-големите онлайн пазари в Европа, макар че Холандия, Испания и Полша ще растат по-бързо от Норвегия и Швеция, които имат най-голям разход за пазаруване през интернет на глава от населението.

Според Джон Мърсър, анализатор в Mintel, в онлайн търговията в Европа се наблюдава раздление между Севера и Юга – Испания, Гърция, Португалия и Италия са доста назад в това отношение.

Проучването показва, че Amazon ще увеличи преднината си в Европа още повече, въпреки че има само отделни магазини само в пет европейски страни – Германия, Великобритания, испания, Италия и Франция. Делът на Amazon през 2011 е бил 9.2%, докато най-близкият му съперник, немският онлайн магазин Otto, е с 3.3%. Според Мърсър онлайн пазарът в Италия е пренебрежимо малък и за Amazon би било по-смислено да отвори сайтове за нордическите страни, където хората харчат най-много за онлайн пазаруване на глава от населението.

От Mintel смятат, че през Amazon ще измести от първото място най-големия европейски търговец в момента - Schwarz Group - чак през 2021, ако тенденцията на ръст остане непроменена.

В класацията на десетте най-успешни онлайн търговци в Европа са и британските Tesco с 2.3%, Asda с 1.1% и Sainsbury с 0.9%, което се дължи на популярността на онлайн пазаруването във Великобритания. Там и във Франция потребителите предпочитат да си вземат поръчката от магазина, докато в Германия искат да им бъде доставена до дома.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg