EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европа:Българите нахлуват!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европа:Българите нахлуват!

mail17:55 | 04.12.2013прегледи 1325 коментарикоментари 0


Белгия ще предприеме мерки срещу нахлуването на български и румънски работници след 1 януари 2014 година, както правят Германия, Франция и Великобритания, съобщават белгийските медии. В информацията се посочва, че всеки пети сред самонаетите работници в Белгия е чужденец, най-често от Румъния, България или Полша. За разлика от белгийските самонаети служители, чужденците най-често прекратяват дейността си в рамките на първата година от регистрацията си с този статут, сочат данни на местната статистика. За сравнение се отбелязва, че едва четири процента от белгийските самонаети прекратяват дейността си скоро, докато сред чужденците това правят 13,5 на сто.
Отбелязва се, че работната ръка от Източна Европа се възприема като нелоялна, тъй като източноевропейците работят срещу по-ниско заплащане и обичайно внасят данъци в държавата на произход, където ставките са по-малки. По данни от 2012 г. в Белгия е имало 93 214 самонаети, от които 17 909 са били чужденци. Освен българи, румънци и поляци, най-често чужденците в този сектор са били холандци, французи и италианци.

Българските работници в ЕС са във фокуса на вниманието на EconomyNews.bg. Ето каква е реалността там по повод "нахлуването", може да се види тук.
 

Източник:БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg