EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европа игнорира САЩ по пътя към изцелението

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европа игнорира САЩ по пътя към изцелението

mail11:30 | 25.06.2010прегледи 482 коментарикоментари 0


Европа е длъжна да игнорира призивите на Съединените щати за поддържане на политиката по стимулиране за дълъг период от време и да се придържа към жестоки планове по съкращаване на бюджетните дефицити, за да не предизвика нова криза, смята икономистът Джон Тейлър, който е един от водещите макроикономисти през последните години, съобщава електронното издание К2Капитал.
„Не са необходими допълнителни стимули точно сега. Това е много важно, още повече преди срещата на Г20,” заяви Тейлър на конференция на банкерите в Осло.
Американският президент Барак Обама убеждава държави от Г20 да поддържат световното възстановяване на икономиката, концентрирайки се върху постигане на икономически ръст, докато Германия и Великобритания си поставят за цел да намалят бюджетните дефицити.
„Ние сме длъжни да действаме бързо и решително в посока на консолидация, тъй като дългът и дефицитът стават прекалено големи и ще се окажат бреме за икономиката,” коментира Тейлър.
Тази седмица, водени от желанието да продемонстрират единство, лидерите на страните от еврозоната ще се отправят за Торонто. На тях им предстои също така да убедят останалия свят, че решително ще се справят със заплахата от втора вълна на кризата и  че одобрената им програма ще е способна да поддържа световната икономика.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165