EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евроизборите на 25 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евроизборите на 25 май

mail11:15 | 14.03.2014прегледи 953 коментарикоментари 0


25 май е датата за изборите за Европейски парламент, обяви президентът Росен Плевнелиев в речта си пред парламента тази сутрин. Нека има отговорна честна кампания, нека флашките и СРС-тата отстъпят място на конструктивния дебат. ЕС е уникален проект. ЕС е работилница за идеи, той е платформа за развитие, двигателят за европейска интеграция работи. Вижте промяната в нашия регион. Заслужва си да се отнесем сериозно към дебата, призова държавният глава.

Отсега е видно, че предизборната кампания ще бъде тежка и изострена. Чрез компромати не се печели доверие, а се отблъскват избиратели. Недоверието към институциите е синдром, но е преодолим – зависи от всички нас. Страната се намира в комбинация от кризи и социалният мир може лесно да бъде нарушен. Популизмът, агресията са най-сигурният път към бедността, добави президентът.
Ситуацията в Украйна показва колко важна за Европа и света е интеграцията. България трябва да даде своя принос за развитие на съюза и мира. България е важен фактор в региона, каза Плевнелиев.
Народът на Украйна има право сам да реши бъдещето си чрез провеждане на честни избори. ЕС и САЩ залагат на дипломацията, Русия вече окупира Крим и е възможно да го анексира на база противозаконен местен референдум. Конфликтът в Украйна е много опасен и с трайни последици. Ако се стигне до ескалация, ще свикам Консултативен съвет за национална сигурност, категоричен бе Росен Плевнелиев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg