EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Еврозоната гласува 2 млрд.евро за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозоната гласува 2 млрд.евро за Гърция

mail17:39 | 24.11.2015прегледи 907 коментарикоментари 0


Финансовите министри от еврозоната одобриха 2 млрд. евро за Гърция, след като обявиха, че Атина успешно се е справила с ангажимента си за реформи, изисквани от кредиторите. Съгласието за следващия транш показва, че обтегнатите отношения между лявото гръцко правителство и европейските кредитори са се подобрили значително след 6-месечната битка по-рано тази година за оставането на Гърция в еврозоната. Миналата седмица гръцкият парламент гласува реформите за спасителния заем. Министрите от еврозоната приветстваха приемането на новите мерки, които бяха условие за отключването на 10 млрд. евро за рекапитализацията на най-големите гръцки банки.

Гърция няма да се нуждае от пълния обем финансиране по третата програма за финансова помощ в размер на 86 млрд. евро, каза директорът на Европейския механизъм за стабилност (ESM) Клаус Реглинг на пресконференция в Брюксел, предаде РИА Новости.
„Всичките 86 милиарда няма да бъдат използвани, включително защото нуждата от рекапитализация на банките ще бъде под 10 млрд. евро“, каза Клаус.
Третата програма за финансова помощ за Гърция беше одобрен порез август, а от първия транш в размер на 26 млрд. евро Атина вече е получила 13 млрд. евро. В понеделник Европейския механизъм за стабилност взе решение за превода на още два милиарда евро. /АФП, РИА Новости


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg