EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евробарометър:Добри перспективите пред туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евробарометър:Добри перспективите пред туризма

mail09:00 | 09.03.2010прегледи 681 коментарикоментари 0


Перспективите пред туризма през тази година са добри, показва разпространено днес проучване на европейската служба Евробарометър.
Около 80 на сто от гражданите на Европейския съюз смятат да пътуват по време на лятната ваканция тази година, а само 20 на сто твърдо не смятат да пътуват (спрямо над 33 на сто миналата година) сочи проучването, в което са участвали над 30 000 европейци от всички страни членки на Европейския съюз.
Други интересни за туризма изводи са, че се утвърждава тенденцията все повече европейци да "откриват Европа и собствената си страна". През тази година това смятат да направят половината от участвалите в допитването.
Също за разлика от миналата година почти половината от участниците (46 на сто, с 5 на сто повече от 2009 г.) са заявили увереност, че могат отсега да планират пътуване през тази година, тъй като са сигурни, че ще разполагат с нужните средства.
Най-популярно направление за ваканционна почивка остава Испания (10,4 на сто от участвалите в проучването), следвана от Франция (9,9 на сто) и Италия (9,2 на сто). Все пак над 17 на сто от гражданите на Европейския съюз още не са решили къде смятат да прекарат ваканцията си.
Сред европейците най-много пътуват по време на лятната ваканция финландците (83 на сто), следвани от холандците (79 на сто) и ирландците (78 на сто).
Туристическата индустрия е една от най-важните за Европейския съюз в областта на услугите. Тя осигурява  5 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП) на съюза и 6 на сто от трудовата заетост.БТА


Тагове: туризъм, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg