EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Евелин Банев - Брендо арестуван в Украйна + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евелин Банев - Брендо арестуван в Украйна + видео

mail17:46 | 10.09.2021прегледи 1836 коментарикоментари 0


Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил задържан в Украйна. Това потвърдиха от МВР за NOVA.  Той ще остане 20 дни в ареста там, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас. 

Евелин Банев-Брендо е най-известният “кокаинов крал” у нас. Прозвището му идва от спецакция на Апенините през 2015 г. Там има влязла в сила 20-годишна присъда. Румъния пък го осъди на 10 години за трафик на 50 кг. кокаин. В България бе признат за виновен за това, че заедно с брат си е участвал в група за пране на пари от 2002 до 2005 г. Дейността си развивали в няколко държави - България, САЩ , Австрия, Швейцария, Великобритания. Присъдата е в сила от 26 април 2018 г. и СГП незабавно разпореди задържането му. Спрямо Брендо беше наложена и забрана за напускане пределите на страната. След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му е неизвестно, Банев бе обявен за общодържавно и международно издирване.

„За разлика от други известни фигури от нашия ъндърграунд, Брендо е световна фигура. Изчезването му е предизвикателство за много чужди служби. Той изчезва през 2018 г. Предполагам, че залавянето му не е случайност, а резултат от работа”, коментира Тихомир Безлов.

За него най-шокиращото е, че макар процесите и присъдите в Италия и Румъния, нашата съдебна система го пуска на свобода. Според него България ще иска неговата екстрадиция, но това ще направят и другите две страни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg