EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Еrnst&Young: Предстоят обезценки на активи в нови сектори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еrnst&Young: Предстоят обезценки на активи в нови сектори

mail17:42 | 11.01.2010прегледи 779 коментарикоментари 0


Обявените обезценки на активите през последните 2 години са далеч под очакванията на 47% от инвеститорите, анализаторите и заемодателите, сочи проучване, изготвено от Еrnst & Young.
 „Оповестяване на обезценките – за по-голямо доверие у заинтересованите страни” е анкета сред 170 потребители на финансови отчети в 32 страни, изготвено от една от най-авторитетните глобални одиторски компании. Анализът установява, че 3-те сектори, където е най-голяма вероятността активите да се обезценят допълнително през следващите 18-24 месеца, са недвижимите имоти, банките и капиталовите пазари, както и автомобилната индустрия.
Над 90% от запитаните признават, че да се прогнозират паричните потоци през следващите 12-18 месеца ще е сериозно предизвикателство.
Джим Ийлс,  от отдел “Оценки и бизнес моделиране” в Еrnst & Young, коментира:
„Инвеститорите, анализаторите и заемодателите са запознати с трудностите и несигурността при управлението на бизнеса в сегашните икономически условия. Въпреки това, тяхното доверие е крехко и те са предпазливи по отношение на прогнозите на мениджмънта за бъдещето на бизнеса им. В резултат на това, те ще бъдат по-взискателни и ще търсят по-голяма прозрачност и по-прецизно тълкуване на допусканията, които прави мениджмънтът във връзка с бъдещето на компаниите им.”
Доверието и комуникацията са ключови
Повече от 90% от запитаните използват теста за обезценка във финансовите отчети, когато взимат решение за инвестиция, при даване на заем или при оценка на компанията, включително и за проверка на съгласуваността в информацията, предоставена от мениджмънта.
Този тест е най-важен за оценка на възгледите на мениджмънта за бъдещето на бизнеса (44%) и за обяснението на факторите, довели до обезценката на активите (41%).
Ийлс продължава: „Когато се обявява обезценката на активите е в интерес на мениджмънта да наблегне на въздействието й върху перспективите за бизнеса. Добре е той да обясни и мащабността и причината за тази обезценка – това ще помогне при изграждането на доверие и добра репутация на пазара.”

Водещите компании ще трябва да усвоят гъвкав и комплексен процес за тест на обезценки, за да подобрят и запазят доверието в заинтересованите страни.
Кристиян Мойон, заместник председател в oдит отдела на Еrnst & Young:
„Ръководството трябва да отразява най-актуалните икономически анализи и доклади за индустрията в своите прогнози за паричните потоци. То трябва да приложи теста за обезценка в общия процес на управление на капитала и при стратегическото планиране в компанията. Във връзка с това, важно е за старши мениджмънта да участва активно в процеса на теста за обезценки.” Мойон допълва: „Компаниите, които предложат добре изготвени финансови отчети в съответствие с цялостната картина на бизнес перспективите и обезценките, ще подобрят доверието у заинтересованите страни, когато се стремят към получаване на капитал.”


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101