EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Е-цвете от Томислав Дончев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-цвете от Томислав Дончев

mail14:40 | 08.03.2012прегледи 532 коментарикоментари 0


„Днес жените в професионалното поприще имат не по-малко успехи и полагат не по-малко усилия от мъжете, което е похвално. Наред с това, отправям един латентен призив към мъжете: да имат същия обем задължения към домакинските нужди и задължения към семейството, защото сега не е съвсем справедливо!" С тези думи и електронно цвете за всички присъстващи дами министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев откри 13тата Конференция „Е-правителство - от национално е-управление към трансгранични е-проекти", организирана от ICT Media и Националното сдружение на общините в Република България.
„Решенията от типа „електронно правителство" не са един процес само за подобряване на традиционния ред на административно обслужване. Това не е просто разликата между хартиен и електронен документ. Този процес има други, много по-сериозни измерения., свързани с това да бъде повече „овластен" потребителя на услугата и да се отнеме от правомощията на този, който я предоставя, в най-честия случай - публична институция с определени властови правомощия. От тук нататък, за да научиш нещо, не е необходимо да питаш., не е необходимо нечие благоволение", заяви министър Дончев.
Като конкретен пример той посочи ИСУН - Информационната система за управление и наблюдение, достъпна на единния информационен портал за структурните фондове www.eufunds.bg., където всеки може да провери хода на изпълнение на проектите, финансирани със средства от ЕС.
Министър Дончев изрази позиция, че усилията за внедряване на повече решения от типа „е-правителство", борбата за конкретна и завършена система, която да покрива огромна част от услугите, предоставяни от публични институции, е не само с цел да се подобри административното обслужване. „Това е борба за повече граждански права. Повече права - конкретни и ясни - за ползвателите на всички услуги, предоставяни от държавата. Всъщност, това е един процес, говоря политически, който вероятно мога да онагледя с термина „електронна демокрация", каза в заключение Томислав Дончев.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg