EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е-преброяване в България добра практика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-преброяване в България добра практика

mail16:45 | 23.05.2012прегледи 824 коментарикоментари 0


Проектът на НСИ „Е-преброяване” е оценена като добра практика. Това отбелязва в своя годишен „Доклад от световната среща на върха по въпросите на Информационното общество” (Report on the World Summit on the Information Society Stocktaking 2012) Международният съюз по далекосъобщения. Проектът е в разпределен в категория С7 – Електронно правителство. В представянето се казва, че преброяването на населението е единственият източник на точни данни за броя на хората по възраст, пол, образование, грамотност, занятие, религия, етническа група. Отбелязано е, че броят на преброените по интернет по време на преброяване на населението е 3 100 023, което представлява 41,2% от общия брой на лицата, живеещи в България.
Най-голямата агенция към Организацията на обединените нации събира в общ документ всяка година инициативи на правителства, международни организации, частен сектор, гражданско общество и други социално-икономически партньори. Селектираните проекти се смятат за добри практики и инициативи, допринасящи за развитието на информационното общество и се популяризират сред всички 192 държави, които членуват в съюза.
За първи път Международният съюз по далекосъобщения публикува 40 български проекти в областта на информационното общество. Те са разработени в голямата си част от институции. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения е включено в доклада с Националната стратегия за развитие на широколентовия достъп, Стратегията за електронно управление, Националната политика за електронни съобщения, проектът за регионални и общински услуги в Стара Загора и други.
Сред останалите институции, които присъстват в престижния доклад са Министерството на здравеопазването, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на земеделието и храните, Министерството на културата, Комисията за регулиране на съобщенията./НСИ

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg