EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е-платформаза малкие местни производители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-платформаза малкие местни производители

mail16:55 | 29.11.2021прегледи 152 коментарикоментари 0


Платформата за електронна търговия eMAG обяви началото на програмата "От България" и предлага на малките местни производители възможността да търгуват през нейните канали, съобщиха от компанията.

Очакванията са, че през първата година приблизително 200 местни производители ще се възползват от програмата.

"За малките предприемачи регистрацията в платформата eMAG Marketplace е възможност за достъп до над един милион потенциални клиенти, а за потребителите - за лесно и бързо закупуване на местните продукти, които търсят, независимо от това къде в страната се произвеждат. По този начин eMAG ще подкрепи малките производители и занаятчийските традиции.

Повишеното търсене ще доведе до нови работни места и така за местните общности ефектът на програмата ще бъде дълготраен и устойчив", казва Разван Бланита, директор на платформата за България.

Едно от основните предимства на програмата са над 1,2 милиона потенциални клиенти. Допълнително, за регистрираните български производители ще има по-ниски комисиони, а за НПО, регистрирани в програмата, комисионата ще бъде нула процента.

За да бъдат по-лесни за разпознаване от страна на клиентите, продуктите в програмата ще бъдат маркирани на уебсайта и в мобилното приложение на eMAG с етикет "От България".

В момента търговците, регистрирани в платфомата, които отговарят на изискванията на "От България", предлагат над 1000 продукта в 29 категории.

В програмата "От България" могат да се включат и да се възползват от предимствата й малки производители, неправителствени организации със самофинансирани производствени дейности и занаятчийски еднолични търговци - независимо от сферата им на дейност, с изключение на хранителната индустрия. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, трябва да е под 150 000 лева.

Прогнозите са, че пет години след стартирането на "От България" малките производители, регистрирани в програмата, ще са реализирали чрез платформата общи продажби, възлизащи на 14,2 милиона лева. Търговците, които желаят да продават чрез нея в рамките на инициативата, трябва да произвеждат в България, в съответствие с всички законови правила и разпоредби, като техните продукти могат да включват занаятчийски изделия, направени в малки серии.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg