EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Е-мобил на Tesla по европейските пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-мобил на Tesla по европейските пътища

mail17:02 | 24.01.2019прегледи 1462 коментарикоментари 0


Електромобилът Модел 3 (Model 3) на компанията Тесла (Tesla) получи "зелена светлина" да се появи по пътищата на Европа, предаде Ройтерс.

Седанът, захранван с батерия, се очаква в Европа следващия месец.

Модел 3 е решаващ проект за Тесла, тъй като американският производител на електромобили, известен със скъпите си, луксозни коли, се опитва да навлезе на масовия пазар с по-достъпни предложения.

Най-евтината версия на Модел 3 в продажба струва 58 800 евро (66 800 долара), а цената на най-базовата версия на по-скъпата Модел Ес (Model S) започва от около 89 000 евро.

Модел 3 отговаря на изискванията за одобрение за ползване по европейските пътища сочат данните, публикувани на сайта на Холандската автомобилна служба (RDW).

Службата е един от органите в Европа, натоварени с лицензирането на автомобили и авточасти.

Одобрението идва в решаващ момент за Тесла, която се готви за изостряне на конкуренцията, тъй като утвърдените автомобилостроители планират да похарчат близо 300 милиарда долара за електромобили и батерии през идните години.

Миналата седмица Тесла обяви, че ще съкрати хиляди работни места, за да намали разходите, като планира също да увеличи производството на по-евтините версии на Модел 3. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg