EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков: Заем от МВФ определено няма да се взима

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков: Заем от МВФ определено няма да се взима

mail19:00 | 02.09.2010прегледи 669 коментарикоментари 0


Заем от Международния валутен фонд определено няма да се взима нито тази, нито следващата, нито по-следващата година. Това заяви в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, предаде агенция Фокус. Дянков припомни, че според мнението на външните финансови анализатори България е единствена с положителна перспектива в целия Европейски съюз. По думите му България се справя с икономиката, така както се справят и голяма част от държавите в ЕС. “За мен основната оценка на фискалната, финансова и икономическа политика е тази на Moody’s, на Fitch, на Standard and Poor’s”, поясни той.
Според Дянков страната трябва да се придържа към прогнозата за положителен растеж средно за годината. „Не са ни необходими бюджетни средства. Тази година заем от Международния валутен фонд определено няма да се взима нито тази, нито следващата, нито по следващата година”, заяви финансовият министър.
До края на мандата на правителството на ГЕРБ ще има увеличение на бюджетните заплати, каза още Дянков. По думите на финансовия министър няма да има ново ревизиране на бюджета за тази година, тъй като резултатите за юли показвали по-добри приходи, особено в митническата агенция. Нещата от гледна точка на приходи се съвземат, заяви Дянков. По отношение на бюджета на НЗОК Дянков заяви, че „от 2000 г. до 2010 г. е водена една и съща последователна политика от предишните две правителства, ние просто следваме тази политика. От тази гледна точка няма никаква причина за притеснение”.


Тагове: заем, МВФ, финанси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg