EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Държавната Equinor разработва находища в Северно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавната Equinor разработва находища в Северно море

mail16:30 | 29.09.2023прегледи 577 коментарикоментари 0


Великобритания даде зелена светлина на енергийния държавен гигант "Екуинор" (Equinor) да разработва петролното и газово поле "Роузбанк" в Северно море, предаде Ройтерс. 

"Екуинор", чиято централа е в Осло, държи мажоритарен дял от "Роузбанк", което е едно от най-големите неразработени петролни и газови полета в британския континентален шелф. Очаква се от него да бъдат добити общо 300 млн. барела петрол. Партньор на "Екуинор" е британската "Итака енерджи" (Ithaca Energy).  

Защитници на околната среда призоваваха британското правителство да спре проекта, твърдейки, че той противоречи на плановете на страната за икономика с нулеви емисии.

"Екуинор" (Equinor) подписа 5-годишен договор за доставка на природен газ за австрийския консорциум О Ем Ви (OMV), съобщиха двете дружества, предаде Ройтерс.

Корпорацията "Екуинор" обяви, цитирана от "Маркет уоч", че от 1 октомври ще доставя годишно по 12 тераватчаса природен газ на австрийската енергийна компания. Тези доставки са в допълнение към обемите синьо гориво, осигурявани в рамките на съществуващите вече договори. 

Природният газ ще бъде доставян на О Ем Ви на "пазарни цени", обявиха двете компании. Новият договор е част от усилията на Австрия да разнообрази източниците си на природен газ на фона на предстоящата зима и руската военна инвазия в Украйна, посочват анализатори.  

Страната купува от Русия около 66 на сто от необходимото й синьо гориво, по данни на австрийското правителство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg