EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Държавата ще приватизира още 65 предприятия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавата ще приватизира още 65 предприятия

mail16:47 | 22.12.2009прегледи 554 коментарикоментари 0


65 са планираните приватизационни продажби през 2010 г., в това число 15 пакети от дружества с над 50 на сто държавно участие в капитала и 50 миноритарни пакети. В интервю за Агенция „Фокус” заместник-министърът на финансите Ана Михайлова каза, че основната част от постъпленията се очакват от финализирането на приватизационните сделки на пакети от акции/дялове на „Булгартабак Холдинг” АД, „Топлофикация – София” ЕАД, „ВМЗ” ЕАД, „Кинтекс” ЕАД, „Слънчев Бряг” АД и други.
За посочените дружества методът на продажба се предвижда да бъде публичен конкурс или търг, който ще се организира и проведе от Агенция за приватизация, съобразно действащата нормативна уредба. Обсъждат се и възможностите, остатъчните дялове в шест електроразпределителни дружества, да бъдат предложени на Българската фондова борса през първата половина на 2010 г., което ще раздвижи пазара, ще привлече чуждестранния инвеститорски интерес и ще въздейства положително върху капиталовия пазар като цяло, каза Михайлова.
Освен от тези дружества, очакват се приходи и от продажба на остатъчни пакети от акции от дружества на Българската фондова борса - София чрез централизирани публични търгове.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg