EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Държавата дава още имоти на София Тех Парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавата дава още имоти на София Тех Парк

mail16:15 | 18.06.2014прегледи 1023 коментарикоментари 0


Правителството отне от Министерството на отбраната поради отпаднала нужда имоти в София, обяви ги за частна държавна собственост и реши да бъдат внесени като непарична вноска в капитала на „София Тех Парк” АД. Имотите се намират в столичния район „Младост” и са с обща площ 39,2 дка, като върху тях са застроени 12 сгради. С предоставянето им на Министерството на икономиката и енергетиката ще се реализира цялостния проект по изграждане на първия научно-технологичен парк на територията на България чрез търговското дружество „София Тех Парк” АД. Паркът ще предоставя офис помещения за водещи иновативни компании, инкубатор за стимулиране създаването на нови иновативни предприятия, услуги за малки и средни предприятия, обучителни програми, лабораторно оборудване в подкрепа на приложни изследвания от страна на бизнеса и научните работници и др.
Кабинетът прехвърли на община Шумен собствеността върху двуетажна сграда на ул. „Цар Калоян” №1а в града. С придобиването на имота местната власт ще има възможност да запълни липсата на помещения за осъществяване на административни функции на различни структури. С друго решение на Столична община беше прехвърлено правото на собственост върху апартамент от 50 кв. м в ж.к. „Дружба 1”. Жилището е с отпаднала необходимост за МОН.
На Държавната агенция за бежанците беше предоставено правото на управление върху терен от 17 дка на бул. „Ботевградско шосе” №270 в София. В него са построени четири сгради, които агенцията вече ползва с решение на кабинета от септември м. г. Предоставянето и на терена на ДАБ ще позволи по-ефективно управление на имота и осигуряване на необходимите условия за прием и настаняване на чужденци, търсещи закрила.
На заседанието си правителството прие решение за намаляване на капитала на „Водоснабдяване и канализация” ЕАД, гр. Бургас, с правото на собственост върху 62 кв. м в района на каналната помпена станция при морската гара в Несебър и да увеличи със стойността на имота капитала на държавното дружество. Теренът ще бъде предоставен на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.
Намален беше и капиталът на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД чрез обезсилване на акции, съответстващи на стойността на правото на собственост върху имоти в с. Шипково с площ близо 9,5 дка и намиращите се върху тях курортна поликлиника, две сгради, балнеолечебница, плувен басейн и съблекалня. Имотите ще бъдат предоставени на община Троян за развитие на балнеоложкия туризъм, който е основна дейност в района на Шипковските минерални бани.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg