EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дългът на САЩ подкопава националната икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дългът на САЩ подкопава националната икономика

mail14:37 | 04.06.2009прегледи 905 коментарикоментари 0


bernanke_1Нарастващият дълг на САЩ може да подкопае основите на националната икономика, предупреди снощи централният банкер Бен Бърнанке в изказване пред бюджетната комисия на Камарата на
представителите.
Бърнанке, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА, изрази отново увереност, че към края на годината американската икономика все пак ще започне да излиза от кризата.
Председателят на Управлението за федерален резерв на САЩ (централната банка) каза, че има възможност за действия в данъчната сфера. "Подкрепата на доверието във финансовите пазари
изисква още сега да започнем да планираме възстановяването на данъчния баланс", подчерта Бърнанке. "Ако не показваме ангажимент към развитието на данъчната система в дългосрочна перспектива, то в резултат няма да постигнем нито финансова стабилност, нито оздравяване на икономическия растеж", допълни централният банкер на САЩ.
Бърнанке отбеляза очерталото се развитие на финансовите пазари. Сред причините, стимулирали тази тенденция, той открои "големия оптимизъм за икономическите перспективи" и качествената промяна на финансовите потоци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg