EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дъждът направи морската ваканция - културно-историческа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дъждът направи морската ваканция - културно-историческа

mail09:30 | 06.06.2014прегледи 1118 коментарикоментари 0


Заради мрачно и дъждовно време по морето и невъзможността на гостите в "Слънчев бряг" да плажуват, туроператори започнаха масово да предлагат на чужденците множество културно-исторически маршрути. Най-предлагани са екскурзиите с автобус до Котел, Жеравна, Бургас, Созопол, обясняват от бранша. Плажът в "Слънчев бряг" е празен, такова е положението през последните десетина дни, заради хладното време, коментира за БТА Димитър Стаменов, собственик на хотел в курорта.

По Черноморието не оставят туристите да скучаят - при неблагоприятно за плаж време близо 70 на сто от тях приемат "на момента" офертите за екскурзии
"Не оставаме туристите да скучаят. Така руснаци, германци, англичани, които са дошли да изкарат почивката си в "Слънчев бряг" вече знаят какви интересни места ги чакат в околността", каза Ваня Щерева, представител на туроператорска фирма.
По думите й около 70 на сто от почиващите, при неблагоприятно за плаж време приемат "на момента" офертите за екскурзии на туропероторите.
Около 30 на сто от туристите имали интерес към шопинг туровете, останалите предпочитали посещения до културни и археологически паметници, разглеждане на църкви и музеи, разказват от бранша.

Голяма атракция представлявала разходката с лодка по река Ропотамо
Най-предпочитаните дестинации са екскурзии в Созопол, Котел, Жеравна, автентични села като Оризаре, Козичино, Бръшлян.
В Созопол туристите оставали впечатлени от музея и най-вече от историята на вампира, който се превърна в световна атракция. В морския град при разкопки преди две години беше открит скелет на вампир. В Созопол туристите влизат и в най-новата местна църква, за да видят мощите на Свети Йоан Кръстител.
В село Бръшлян пък жени в народни носии и гайдар посрещат туристите с рецитал от странджански песни. След кратка разходка сред старинните каменни къщи следва обяд в типичен български дом. Менюто се договаря, като задължително включва домашно кисело мляко, пчелен мед, козе сирене и прочутия странджански зелник, който се приготвя със спанак, каза Щерева. Голяма атракция според туроператорите представлявала и разходката с лодка по река Ропотамо. Туристи возили се веднъж по реката, я наричали "българската Амазонка".

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg