EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дъждовете отлагат сезонните разпродажби на дрехи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дъждовете отлагат сезонните разпродажби на дрехи

mail13:45 | 23.05.2023прегледи 850 коментарикоментари 0


По-късните и по-дълги лета, както и по-меките зими подтикнаха две от най-големите компании за облекло в Италия да поискат по-късен график за сезонните разпродажби, предаде Ройтерс.

Търговците на дребно на облекло често се стремят да понижат цените на непродадените си стоки, за да разчистят рафтовете за предстоящия нов сезон. 

Разпределението във времето на сезонните намаления в Италия се решава от регионалните власти след консултация с асоциациите на търговците на дребно. 

Обикновено търговците на дребно в Италия започват намаленията за лятната колекция в началото на юли, а за зимната в началото на януари.

"Овиесе" (Oviesse) и "Пианофорте холдинг" (Pianoforte Holding) обаче обявиха, че тазгодишните летни разпродажби трябва да бъдат отложени, тъй като заради дъждовното време купувачите все още не са започнали пазаруването на летни дрехи. 

"Сезоните се променят и ние трябва да приспособим графика на разпродажбите с новия климатичен модел", заяви Джанлуиджи Чимино, главен изпълнителен директор на "Пианофорте", Холдингът притежава търговеца на дребно на бельо и бански костюми "Ямамай" (Yamamay) и производителя на чанти "Карпиза" (Carpisa)

Чимино каза, че иска летните намаления да бъдат отложени за средата на юли. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg