EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ДФЗ:85 проекта за малки стопанства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДФЗ:85 проекта за малки стопанства

mail09:01 | 13.03.2017прегледи 1244 коментарикоментари 0


Държавен фонд „Земеделие“ договори 85 проекта по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия” от ПРСР 2014-2020, съобщиха от пресцентъра на фонда. Служителите на фонда продължават интензивно работа по одобряването и договорирането на проектите за малки стопанства. За 627 предложения по подмярката, които попадат в 100-процентния бюджет, тече нова проверка. След завършване на контролите, те ще бъдат изпратени в областните дирекции на институцията за договаряне.
Припомняме, че заявената субсидия по подмярката надвишаваше значително бюджета от левовата равностойност на 30 милиона евро, предвиден за първия прием за подпомагане на малки земеделски стопанства. Това наложи преминаване към процедура по ограничен бюджет и ранкинг на проектите.
Чрез подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ се подпомага икономическото развитие и укрепването на малките земеделски стопанства, ускоряването на модернизацията и технологичното им обновление, както и подобряването на опазването на околната среда и борбата с климатичните промени. Финансовата помощ е безвъзмездна и цели устойчиво развитие и растеж на малките земеделски стопанства. Субсидията се предоставя за максимален срок от пет години при условие, че представеният към заявлението за подпомагане бизнес план е изпълнен коректно.


Тагове: стопанства, ДФЗ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg