EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДСБ:Да бъде закрит БЕХ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДСБ:Да бъде закрит БЕХ

mail13:00 | 02.07.2013прегледи 522 коментарикоментари 0


Начинът, по който правителството Орешарски прехвърля вината за всички проблеми в държавата на предишните управляващи, удивително напомня поведението на Бойко Борисов и неговите упреци към тройната коалиция. Това казаха от ДСБ на брифинг. Министрите на Орешарски показват убедително, че са добри ученици на управлението на ГЕРБ.
Показателно в това отношение е изявлението на министър Драгомир Стойнев за проблемите в българската енергетика, коментира бивш депутат от ДСБ и енергиен експерт Иван Иванов. Той коментира още: „Той / б.р. Драгомир Стойнев/ съобщи за огромния дълг на НЕК от 1,9 млрд лв. и съобщи на кого е длъжник дружеството, но не каза кои са причините за натрупаните задължения. А това е преди всичко безумният любим проект на БСП – АЕЦ „Белене” и похарчените за него до момента 1,8 млрд лв., както и рожбата на тройната коалиция Хидровъзел „Цанков камък”, която цена от 216 млн евро нарасна 2,3 пъти и надмина 500 млн евро. Министър Стойнев, който очевидно не познава материята, за която отговаря, в типичен за БСП стил, се опита да внуши страх у хората, заявявайки, че е имало опасност ръководителят на БЕХ да приватизира 44-те язовира и каскади, собственост на НЕК и че от 1 юли т.г. на България се начисляват глоби от ЕК по 9000 лв. дневно. И двете твърдения са лъжливи: язовирите и каскадите на НЕК са в забранителния списък за приватизация, а глоби България ще плаща едва от датата на която Европейският съд се произнесе с решение. Това ще се случи, ако и този министър, след предишните двама, продължи да бави отделянето на преносната мрежа от НЕК
Демократи за силна България настояват:
1. МС да изпълни препоръката на ЕС и СБ и да закрие БЕХ като неефективна и излишна бюрократична структура, която генерира корупция и непрозрачност.
2. Правителството на Орешарски публично да потвърди окончателното прекратяване на проекта „Белене” в съответствие с решението на 41. НС прието след проведения Национален референдум.
3. МИЕ в срок до края на месеца да изпълни изискванията за либерализация на пазара на електроенергия за да избегнем наказателни санкции от ЕК.”


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg