EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДСБ искат промени в КЗК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДСБ искат промени в КЗК

mail09:20 | 10.01.2012прегледи 324 коментарикоментари 0


Трудна и непредвидима година не само за България, но и за цяла Европа, очакват Демократи за силна България, стана ясно след първото редовно заседание на ръководството на партията за 2012 година, съобщи Дарик. Първият законопроект, който тъмносините ще внесат през новата година, е за повече прозрачност в работата на Комисията за защита на конкуренцията заради продължаваща защита на монополите от страна на управляващите, обясниха от партията. Поправките в закона за защита на конкуренцията представи Димитър Бъчваров.

Тъмносините искат при отклонение на цените на определени чувствителни стоки с над 5 на сто от инфлацията за предходното тримесечие, комисията да е задължена да извършва сравнителни анализи на тези сектори, където има такова отклонение, и цените в ЕС и околните пазари и да излизат заключително със становища, които се предоставят на данъчните и на другите контролните органи в държавата. Бъчваров допълни, че чувствителните стоки ще се определят от Министерския съвет. „Не на последно място, санкциите за нарушения на този закон, които сега в общия случай са до 1 на сто от оборота, предлагаме да бъдат завишени чувствително – до 5 процента, като една по-респектираща мярка", каза Бъчваров.

От своя страна Веселин Методиев посочи, че че цената на захарта на световните пазари през миналата година е паднала с 20 процента, а у нас се е увеличила с 50 на сто.

Веселин Методиев пък определи като корупционен връх признанието на вицепремиера Цветан Цветанов, че ГЕРБ дава пари на независими депутати, защото са пренасочили субсидията си към управляващата партия и така я получават обратно, за да осъществяват парламентарната си дейност. „Това което е направил заместник-председателят на партията ГЕРБ на 28 декември, е признание за връх на политическа корупция. Това е оценката на ръководството на ДСБ", категоричен е Методиев. Той съобщи, че от партията ще сезират Комисията за борба с корупцията в Народното събрание. По думите му те ще се обърнат към колегите си да се произнесат по случая и да предложат мерки, с които да бъде „запушена тази пробойна в нашето законодателство".
 


Тагове: КЗК, дейност
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg