EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дружества без ток заради дългове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дружества без ток заради дългове

mail06:25 | 09.09.2014прегледи 1177 коментарикоментари 0


ЕНЕРГО-ПРО изпрати писмо-предизвестие, с което уведоми ВиК Шумен, че пристъпва към поетапно ограничаване на електрозахранването на обекти на водоснабдителното дружество, за да ограничи нарастването на дълга, който към днешна дата е над 630 хиляди лева.
След проведени консултации с управителя на ВиК Шумен Светлозар Дамянов, в резултат на усилията на двете дружества за намиране на изход от ситуацията, ЕНЕРГО-ПРО и ВиК Шумен се споразумяха за график за разсрочено плащане на натрупаните задължения за електрическа енергия на водоснабдителното дружество.
Новото споразумение, което трябва да бъде сключено до дни, ще бъде трето по ред за последните 12 месеца. Ръководството на ВиК Шумен положи максимални усилия за покриване на вноските по предходните две споразумения от септември 2013 и март 2014 за разсрочване на стари дългове, но водоснабдителното дружество не успяваше да покрива текущите си задължения, в резултат което не бе постигнато очакваното погасяване на дълга.
За да ограничи нарастването на дълга, по-рано през годината електроснабдителната компания прекъсна електрозахранването на 23 обекта на ВиК Шумен, които не са свързани с водоснабдяването на населението.
Управителят на водоснабдителното дружество Светлозар Дамянов изрази увереност, че ако икономическите условия за работа на ВиК Шумен не се влошат, до края на февруари 2015 година забавянето в плащанията на сметките за електроенергия ще бъде преодоляно.

ЕVN ще ограничи електрозахранването към обекти на "Мина Черно море Бургас" ЕАД заради натрупани задължения за консумирана електроенергия от минното дружество, съобщи говорителят на EVN Крум Косев. Крайният срок за плащане на дължимите суми е бил през август тази година. Въпреки опитите на EVN за уреждане въпроса с неизплатения дълг, до момента дължимите суми остават неплатени, се посочва в писмо до медиите от електрическата компания. След изтичането на сроковете за плащане EVN е уведомила с две поредни писма минното дружество за задълженията му за консумирана електроенергия. "EVN България Електроснабдяване" информира, че при неплащане на сумата за консумирана електроенергия, дружеството ще пристъпи към ограничение на електрозахранването на обекти на мината, считано от 14.00 часа днес. ЕVN България няма да преустанови изцяло електрозахранването, а ще следва установен график – два часа без електрозахранване, четири часа с електрозахранване.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150