EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Драматични балотажи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Драматични балотажи

mail09:50 | 31.10.2011прегледи 389 коментарикоментари 0


ГЕРБ печели в областни градове: Плевен, Пловдив, Ямбол, Русе, Варна, Благоевград, Велико Търново, Силистра, Смолян, Велико Търново, Ямбол, Стара Загора. БСП има кметове в Ловеч, вероятно в Перник, Враца, Разград, Видин, Сливен.
Балотаж за кмет имаше в 18 области града. На много места резултатите претърпяха драматичен обрат в хода на изборната вечер. В повечето областни градове, където имаше втори тур печелят кметовете, издигнати или подкрепени от ГЕРБ. В червената крепост Смолян досегашният кмет Дора Янкова загуби шанса си за трети мандат. Новият градоначалник на родопския град е Николай Мелемов от ГЕРБ. Традиционно синият Плевен този път предпочете кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков, вместо досегашния кмет Найден Зеленогорски. Убедителна победа и четвърти мандат на досегашния кмет на Варна Кирил Йорданов, подкрепен от ГЕРБ, срещу Веселин Марешки. Велико Търново ще бъде в ръцете на Даниел Панов от ГЕРБ. Във Враца печели издигнатия от инициативен комитет Николай Иванов. В Ловеч с повече гласове е БСП и кандидатът им Минчо Казанджиев. В Русе кмет ще е Пламен Стоилов от ГЕРБ. В Сливен Йордан Лечков загуби от кандидата на БСП Колрьо Милев. В Пловдив – настроенията в двата щаба се променяха, заедно с непрекъснато променящите се резултати в полза на единия или на другия кандидат. Днес вече е ясно – новият кмет се казва Иван Тотев. Драматичен обрат и в Перник. Росица Янакиева от БСП води пред конкурентката си Ирена Соколова, въпреки че данните от екзит пол проучването бяха диаметрално противоположни. Новият кмет на Община Видин е 33-годишният Герго Гергов, издигнат от БСП - Земеделски съюз "Ал. Стамболийски".
Неочаквано спокойна беше обстановката след втория тур в ОИК-София. Вчера вечерта камерата на "По света и у нас" засне буквално екзалтирани членове на секционни комисии. Причината за настроението им беше, че са успели да приключат с часове и дори с ден по-рано от първия тур.
ОИК-София, която на първия тур се превърна в синоним на скандали заради бавната обработка на изборните книжа този път беше различна. Единствената прилика с първия тур беше, че членовете на комисии спринтираха, за да не чакат вътре и на излизане към микробусите. В организацията в около зала "Универсиада" се включи и полицията. В един и половина след полунощ в и около зала "Универсиада" вече беше пусто, а бул. "Шипченски проход" отворен. Полицейските ленти бяха свалени, а малкото хора, които бяха останали в сградата бяха от техническия екип на общинската комисия. Самата тя проведе заседание, което приключи в малките часове на нощта.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4293