EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Драгиране край островите Белене и Вардим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Драгиране край островите Белене и Вардим

mail15:07 | 22.08.2023прегледи 472 коментарикоментари 0


Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) приключи работа по осигуряване на фарватера (корабоплавателния път) по река Дунав край островите Белене и Вардим чрез драгажни дейности в двата критични участъка. Това съобщи изпълнителният директор на Агеницята Ивелин Занев.  

В района на остров Белене е постигната минимална ширина на фарватера от 150 м и минимална дълбочина от 35 дм при ниско корабоплавателно регулационно ниво. Край остров Вардим е постигната минимална ширина на фарватера от 130 м и минимални дълбочини от 25 дециметра.

Агенцията планира през септември драгаж в района на остров Батин. Дейностите ще бъдат извършени от драгажната група, включващ драгата "Янтра".
Преди малко повече от месец чрез драгиране бе коригиран фарватерът по река Дунав в района на остров Батин - едно от най-критичните места в българския участък. 

По данни на Агеницията нивото на река Дунав при Русе днес е 322 см спрямо условната кота "нула". Прогнозата за идните два дни е то да се понижи с 50 сантиметра. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg