EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Доставчици по програма „Благотворителност”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доставчици по програма „Благотворителност”

mail10:30 | 27.06.2013прегледи 645 коментарикоментари 0


За шеста поредна година ДФ „Земеделие” прилага европейската програма „Благотворителност”, която подпомага хора в неравностойно положение чрез безвъзмездно предоставяне на храни, произведени от продукти от интервенционните запаси на ЕС, или закупени от пазара на Съюза. Лицата, които могат да се възползват от помощта по програмата у нас – по списък, определен от Агенцията за социално подпомагане, ще получат хранителни продукти на обща стойност над 35 млн. лева.
Изборът на продуктите – като вид и количество – е направен от Българския червен кръст, благотворителната организация, която осигурява логистично схемата, на основание разпоредбите на Наредба № 18/22.10.2007г. за условията и реда за разпределяне на храни от интервенционни запаси в полза на най-нуждаещите се лица. Продуктите са подбрани чрез анкетиране на бенефициентите и са съобразени с техните предпочитания.
Фонд „Земеделие” – като администриращ програмата орган, проведе открита процедура по ЗОП за избор на доставчици на заявените хранителни продукти. Обявената обществена поръчка е за доставка на 11 вида хранителни продукти – леща, зрял фасул, ориз, брашно, захар, олио, спагети, обикновени вафли, плодов конфитюр, пчелен мед и картофено пюре на прах. В законоустановения срок бяха избрани изпълнители по всички обособени позиции, както следва:
zoom_sss

Както се вижда от данните, в резултат на проведената процедура са постигнати по-ниски от средните борсови цени или цени на едро. Трябва да се има предвид, че продуктите подлежат на специфично пакетиране и обозначаване, съгласно изискванията на европейското законодателство, както и да бъдат транспортирани до складовете на БЧК в страната, което означава още разходи за доставчика.
В процедурата тази година бе отбелязан засилен интерес и участие на производители на хранителни продукти, в търга подадоха оферти 30 компании, някои от които за повече от една обособена позиция.
Договори с класираните участници за изпълнение на програмата ще бъдат сключени, след като изтече законоустановеният срок за обжалване./ ДФ „Земеделие -Разплащателна агенция
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164