EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Допълнителните стимули запазват работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Допълнителните стимули запазват работни места

mail19:52 | 02.10.2009прегледи 430 коментарикоментари 0


Удължаването на правителствените стимули е необходимо заради нарастващата безработица и все още разбитият финансов сектор, заяви днес директорът Международния валутен фонд Доминик Строс- Кан, съобщава Reuters. 
„Европа беше по- леко засегната от САЩ, което беше плюс, но е възможно и да реагира по- бавно на възстановяването” – коментира той.
Доминик Строс- Кан изтъкна още, че европейската икономика не е толкова гъвкава след кризата, което ще рефлектира и върху по- бавното й оттласкване от дъното. „Разбира се, че сме подготвили стратегия за периода след излизането от кризата, но все пак е необходимо време, за  да я приложим. В случай, че се бяхме изкушили да приложим по- рано тази стратегия, това по всяка вероятност щеше да рефлектира върху възстановяването на икономиката” - подчерта още директорът на МВФ.
Той изрази също така опасенията си от това, че правителствата може би ще се изкушат да редуцират спасителните икономически действия и съответно да намалят отпускането на големи суми за банковата система в държавите си. „Това ще бъде голяма грешка и ние трябва да бъдем сигурни, че ще я предотвратим” – отбеляза Доминик Строс – Кан.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg