EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дончев: 65% плащания по европроекти възможни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дончев: 65% плащания по европроекти възможни

mail14:21 | 11.03.2013прегледи 437 коментарикоментари 0


Плащания от 65% по европейските проекти все още са реалистична цел, смята министърът по еврофондовете в оставка Томислав Дончев. Той обаче постави условието - да има политическа подкрепа от следващото правителство:

„Целта - 65%, към края на годината, е абсолютно реалистична. Ако няма недомислени експерименти със системата, на първо място, и на второ място - има необходимата политическа подкрепа, това би следвало да се случи. Ако се работи само в рамките на обичайните срокове, подготвителната фаза на един проект няма да е две, а ще бъде 5 години. За тази цел е необходим един перманентен политически натиск в най-добрия смисъл на думата. Винаги има рискове. Ако не се плаща достатъчно бързо, ако 2-3 големи проекти зациклят, между другото това важи не само за Оперативната програма "Транспорт", в пълна степен важи за Оперативна програма "Околна среда" - там проектите са с такъв размер, че един или два големи проекти, ако зациклят, това може да постави под риск плащанията към края на годината”.
Към момента са изплатени едва около 37% от предвидените за България 8 млрд. евро помощ. Томислав Дончев си постави оценка "Много добър 5" за свършеното от него през последните 3 години./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg