EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Домашен любимец в самолета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Домашен любимец в самолета

mail12:33 | 02.07.2018прегледи 828 коментарикоментари 0


Често, тръгвайки на дълъг път, ни се иска да вземем домашния си любимец – дали защото не искаме да се разделяме с него или просто няма на кого да го оставим. Каква е политиката на авиокомпаниите, правилата и необходимите документи за превоз на домашен любимец в самолет – разказват експертите от eSky.

Най-честите запитвания на пътуващите са свързани с превоз на куче или котка в самолет.

Ако полетът ви е с нискотарифна авиокомпания ще се наложи да се откажете от идеята за пътуване с домашния любимец. Тези авиокомпании не предлагат такава услуга и с тях няма как да превозите животното. Те допускат на борда единствено кучета-водачи.

Редовните авиокомпании превозват кучета и котки, но под строги правила. Вариантите за превоз при повечето превозвачи са два – ако любимецът ви е по-малък, до 8 килограма, то той ще пътува с вас на борда, а ако е над 8 кг. – в багажното отделение. При всички положения следва да закупите клетка (в някои случаи специална чанта), която да отговаря на определени от съответната авиокомпания размери. Цената на услугата „превоз на домашен любимец“ варира, но е средно около 80 евро на посока.

Друго задължително условие за превоза е животното да има паспорт, чип и всички необходими имунизации.

Авиокомпаниите имат така нречената „квота за животни“ – ограничение какъв брой кучета и котки могат да бъдат превозвани едновременно на един полет. Експертите съветват, ако искате да пътувате със своя любимец, уведомете за това агенцията си още преди покупката на билет. Ако квотата за животни вече е запълнена, може да се наложи да промените датата на пътуване или пък да съществува специален пропусквателен режим за животни в съответната дестинация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888