EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Докладът по проекта „Севтополис” е одобрен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Докладът по проекта „Севтополис” е одобрен

mail17:07 | 28.07.2009прегледи 739 коментарикоментари 0


sevt_lМинистерството на културата одобри обобщения доклад на Междуведомствената комисия за проекта „Севтополис”, съобщи радио “Фокус” – Велико Търново.
В работата по доклада подробно са обсъдени възможностите за реализация на проект по експониране на древния тракийски град Севтополис от водите на яз. „Копринка” и изграждането на музейно-исторически комплекс „Долината на одриските царе”.
Работата по планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експонирането на античния град във водите на язовира стартира на 1 август 2008 г. след назначаване на специална  комисия в състав от 20 души.
Комисията е назначена със заповед на министъра на културата Стефан Данаилов. За председател на комисията е избран зам.-министърът в Министерство на културата Иван Токаджиев, а архитект Георги Угринов – директор на Националния институт за паметниците на културата, е избран за заместник – председател.
За членове на работната група са избрани професори при БАН и Университета по архитектура, строителство и геодезия, архитекти, директорът на Дирекция „Права и управление на собствеността” при Министерство на културата, представители на Министерството на околната среда и водите, кметът на община Казанлък и директорът на казанлъшкия исторически музей „Искра” д-р Косьо Зарев, припомня Агенция Фокус.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1151