EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дойче банк уволнява 15 хил. души+напуска 10 страни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче банк уволнява 15 хил. души+напуска 10 страни

mail07:15 | 30.10.2015прегледи 2287 коментарикоментари 0


Германската банка „Дойче банк“ обяви, че възнамерява да съкрати 9000 работни места и да се оттегли от 10 страни, предаде AFP.
Това е планирано в рамките на новия етап от мащабния план за преструктуриране, който бе изготвен новия директор на групата – британеца Джон Крайън. Банката ще освободи и 6000 външни консултанти, а в следващите две години ще продаде активи, което ще засегне 20 хиляди работни позиции. По този начин банката цели да спести 3,8 милиарда евро до 2018 година.

Срещу банката се водят съдебни преследвания в различни страни по различни казуси. Министерството на правосъдието на САЩ и нюйоркският департамент на финансовите услуги ще разширят разследването на московския филиал на най-голямата търговска банка в Европа – „Дойче Банк“, пише британският вестник The Financial Times.  Американските власти ще проверят дали служителите на банката са позволявали на руските си клиенти да преместят своите средства зад граница в условията на международните санкции, наложени на Москва.

Припомняме, че Дойче банк обяви през септември, че съкращава бизнеса с корпоративните банкови услуги и ценни книжа (CB & S) в Русия. Пак преди месец Комисията за конкуренцията в Швейцария (COMCO) обяви, че разследва UBS, HSBC, „Дойче банк“ и още четири банки по подозрения в договаряне на цените на пазара на ценни метали , предаде AFP. Комисията посочва, че са получили индикации че банките „вероятно са сключили противодействащи на конкуренцията сделки“ в търговията с ценни метали, като злато, сребро и платина.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101