EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дойче Банк: Скандали на върха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче Банк: Скандали на върха

mail11:40 | 28.03.2018прегледи 4702 коментарикоментари 0


Дойче банк търси наследник на своя настоящ изпълнителен директор Джон Краян с оглед на сериозен спор между него и председателя на Надзорния съвет на банката Паул Ахлтайтнер относно бъдещото стратегическо развитие на кредитна институция, съобщава британският вестник The Times.

Според изданието водещата германска инвестиционна банка се е насочила към един от най-висшите ръководители на американската Goldman Sachs, който да замени Краян на поста главен изпълнителен директор по-малко от две години от началото на неговия управленски мандат.

Вицепрезидент на Goldman Sachs Ричард Гноу обаче най-вероятно е отхвърлил отправената към него оферта, допълва Times. Източници на британската медия от Дойче банк също така са посочили, че сред останалите спрягани имена са тези на Жан-Пиер Мустие, който е главен изпълнителен директор на италианския финансов гигант Unicredit, както и Бил Уинтърс, който в момента е начело на британската банка Standard Chartered.

Новината за предстоящо уволнение на Джон Краян идва само дни, след като водещата германска банка публикува своя окончателен финансов доклад за 2017 година, в който беше отчетена доста по-висока финансова загуба за миналата година спрямо предварителната оценка.

Според одитираните резултати Дойче банк е излязла през 2017 година на нетна загуба от 751 млн. евро. Tова е доста над нетната загуба за 512 млн. евро, според предварителните и неодитирани резултати на банката, публикувани в началото на миналия месец. Преизчислението е в резултат от корекция на оценката на т.нар. "отсрочени данъчни активи" на германската банка в Обединеното кралство. Това представляват минали кредити и удръжки, които дружествата могат да използват за компенсиране при бъдещи плащания на данъци.

В същия доклад беше представена и заплатата на нейния изпълнителен директор, като Джон Краян е получил през 2017 година 3,4 млн. евро. В същото време се оказа, че Дойче банк е изплатила за миналата година бонуси за цели 2,3 млрд. евро, което е четири пъти по-голям сума, отколкото бонусите, които бяха раздадени през 2016 година, въпреки че банката отчете по-голям нетна загуба за миналата година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905