EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дойче банк орязва приходи на акционери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче банк орязва приходи на акционери

mail11:37 | 15.03.2016прегледи 814 коментарикоментари 0


Дойче Банк предупреди своите акционери, че очаква слаби резултати за първото тримесечие на 2016 година, съобщава немският икономически вестник Wirtschaftswoche. От финансовата институция уточняват, че не само финансовите показатели ще бъдат по-слаби, но също, че и мениджърският екип ще получи по-малко пари. Най-голямата банка в Германия публикува годишния си доклад, в който съобщава: „Обичайно силното първо тримесечие за годината този път ще бъде по-слабо за банковия бранш. Дойче Банк не прави изключение." По този начин финансовата институция подготви своите инвеститори.

От банката посочват като причина за по-слабите финансови резултати големите колебания на пазарите в началото на 2016 година. Тези колебания като цяло са оказали негативно влияние основно върху капиталовия пазар. Конкретна прогноза за текущата фискална година не бе посочена от финансовата институция. Инфосток припомня, че 2015 година бе „кошмарна" за финансовата институция, която регистрира рекордна загуба в размер на близо 7 милиарда евро. По думите на главният изпълнителен директор на банката 2016 година ще бъде „година на преход".

Не само акционерите почувстваха загубата на финансовата институция за 2015 година, но и нейните мениджъри. Общото възнаграждение на управителния съвет на банката за 2015 година е в размер на 22,7 милиона евро, което е с 36% по-малко в сравнение с предходния период. Припомняме, че бонусите на топ мениджърите на банката бяха напълно отменени от надзорния съвет за изминалата година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg