EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Доизграждане на АМ "Хемус" - приоритет за 2014

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доизграждане на АМ "Хемус" - приоритет за 2014

mail14:45 | 10.08.2012прегледи 661 коментарикоментари 0


Доизграждането на магистрала "Хемус" ще е приоритет през следващия програмен период, каза днес в село Гроздьово министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
По думите й акценти през периода 2014-2020 година ще бъдат още магистрала "Струма", тунелът под Шипка и пътищата Русе-Шумен и Русе-Велико Търново. За "Хемус" Павлова коментира, че отсечката между Ябланица и Шумен е на индикативна стойност около 1 милиард лева. Според нея процедурите за този път могат да започнат още през 2014 година и той да бъде готов до 2017 година. Министър Павлова откри официално в село Гроздьово рехабилитирания път Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Бозвелийско. Ремонтираната отсечка е с дължина близо 12.3 километра, инвестицията - около 4.7 милиона лева, е осигурена по линия на ОП "Регионално развитие". По време на ремонтите са рехабилитирани и два моста. Павлова уточни, че има готовност за проектиране на още 35 километра от този път, който свързва Провадия и Дългопол. Финансирането ще бъде осигурено през следващия програмен период. Министърът подчерта, че рехабилитацията на второкласните пътища е от изключително значение за всички българи. От 20 000 километра пътна мрежа в страната 80 процента е второкласна, посочи тя.
За Варна министър Павлова съобщи, че общината ще има възможност да кандидатства с проект за подобряване на градската среда. При качествен проект градът би могъл да получи 5 милиона лева. Павлова съобщи още, че Общият устройствен план на града, който бе гласуван от Общинския съвет, в момента се анализира от специалистите и ще влезе на заседание на Националния експертен съвет между 20 и 30 август./БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg