EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Договор за яз. „Нейковци“ подписан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Договор за яз. „Нейковци“ подписан

mail09:30 | 21.03.2014прегледи 1048 коментарикоментари 0


Договор за обследване на строителната площадка, изработване на технически проект и тръжна документация за избор на изпълнител, който да завърши язовир „Нейковци“ подписаха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и д-р Патрис Дроз – технически директор на Stucky Ltd.
Срокът на договора е 15 месеца, стойността му е 1.25 млн. евро с ДДС, обяви министър Терзиева. Очакваме проектирането да завърши до месец юни 2015 г. Тогава ще стане ясна индикативната стойност за доизграждането на съоръжението, заедно с пречиствателната станция и деривациите. Тогава ще можем да направим план и как да процедираме със строителната дейност, каза тя. Надявам се строителството да започне през 2016 г., като дотогава трябва да завършат отчуждителните процедури, допълни регионалният министър.
Проектирането на яз. „Нейковци“ е договорено преди две години, но не е направено поради липса на държавни средства, каза още регионалният министър. Тя посочи, че за тази година в бюджета са осигурени близо 23 млн. лв. за съфинансиране на държавните инвестиционни заеми от Световна банка. Така ще може да започне строителството на язовирите „Пловдивци“ и „Луда Яна“, рехабилитацията на яз. „Студена“ и проектирането на яз. Нейковци, заедно с пречиствателна станция за питейни води и деривациите към него, посочи министър Терзиева.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg