EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Договор за Северната тангента до края на януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Договор за Северната тангента до края на януари

mail10:30 | 14.01.2014прегледи 1100 коментарикоментари 0


Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков обсъдиха подготовката за реализация на големите пътни инфраструктурни обекти на територията на София - Западната дъга на Софийския околовръстен път и Северната скоростна тангента .
Общината е разработила идейните проекти и е извършила градоустроуствените процедури по одобряването на плановете. Инициирахме включването на обектите в този програмен обект и ще работим заедно с Агенция „Пътна инфраструктура“ за успешното им реализиране.
Получено е уведомление от Европейската комисия, че апликационната форма за проекта Западна дъга на Софийския околовръстен път е определена за допустима. Строителството на първия участък на Западната дъга - път ІІ-18 СОП от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780, който се изпълнява в момента по договор трябва да приключи през юли. Неговата дължина е 3,009 км. За втория участък - от р. Какач до Северната скоростна тангента, процедурата за избор на строител бе прекратена в края на септември м. г. Решението за прекратяването й е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията и ВАС. Заседанието на ВАС е насрочено за края на януари т. г. Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор №4 на трансевропейската транспортна мрежа, свързващ Видин с Кулата.
До края на януари предстои да подпише договора за изграждане на Северната скоростна тангента. Дължината на отсечката е 16.54 км. Строителните дейности ще започнат през пролетта и трябва да приключат до края на 2015 г. Проектът ще се финансира от ОП „Регионално развитие”. В момента АПИ подготвя документите за подписване на договора с консорциум „ХПВС-ССТ“. Стойността му е 149 999 999 лв. без ДДС. Северната скоростна тангента е обект от изключително значение за София и страната, тъй като в нея се пресичат едни от най-важните пътни връзки на страната – АМ „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“ и пътят София - Калотина. Предвижда се изграждането на 19 съоръжения, 3 големи пътни възела и др.
На срещата в Столична община Йорданка Фандъкова и инж. Стефан Чайков решиха с цел по-добра координация между институциите да бъде създадена работна група с експерти от общината и АПИ, която да следи за изпълнението на големите и важни за столицата пътни инфрастурктурни проекти.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162