EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Доверието в икономиката на България расте

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доверието в икономиката на България расте

mail09:53 | 02.12.2009прегледи 1140 коментарикоментари 0


За втори пореден месец индексът на доверие в икономиката на България (Еconomic Sentiment Indicator) на Eurostat се увеличава, като бележи най-голяма стойност от лятото насам.
През октомври индексът е 76 пункта, през септември 73.8, през ноември 76.2 пункта, съобщава Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 Последните данни на НСИ също илюстрират оживление за бизнеса. Според тях общият показател на бизнес климата сe повишава с 0.4 пункта в сравнение с октомври. Ръстът е резултат главно на по-добрия бизнес климат в сектора на услугите и в промишлеността спрямо предходния месец. През ноември показателят „бизнес климат в промишлеността" се покачва с 1.0 пункт спрямо равнището си през октомври. За последните четири месеца той се е придвижил в положителна посока с 3.7 пункта спрямо най-ниската си точка, регистрирана след есента на миналата година. През ноември показателят „бизнес климат в сектора на услугите" се покачва с 2.6 пункта спрямо септември. Това се дължи на леко подобрените оценки на мениджърите за настоящото състояние на предприятията.
Въпреки негативните ефекти от глобалната икономическа криза доклад на AT Kearney от ноември 2009 г. сочи, че България продължава да бъде най-атрактивната дестинация за аутсорсинг в Европа. Страната ни заема 13-то място в Света и 1-во в Европа, съгласно Global Services Location Index. Индексът се изчислява, на базата три групи фактори - финансова атрактивност, наличие на човешки капитал и бизнес среда.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886