EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Добрич: Бъдеще за зеленчукопроизводството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добрич: Бъдеще за зеленчукопроизводството

mail16:08 | 09.03.2021прегледи 1690 коментарикоментари 0


В земеделския сектор в Добричката община, която разполага с над 1 008 000 декара земя, в следващите години трябва да се заложи и на зеленчукопроизводството, като се инвестира в разработването на местни продукти за пазара, посочват предприемачи в анкетно проучване при подготовката на плана за интегрирано развитие на общината през новия програмен период.
Селскостопанският отрасъл, в който действат над 300 фирми, осигурява основния дял от работни места в общинската икономика. Предприемачите се опасяват, че следващите десет години ще бъдат критични за фирмите поради недостига на работници с квалификация и смятат, че в земеделието активно трябва да бъдат привлечени млади хора, за да се осигури смяна на поколенията.
Изводите от анкетното проучване сред бизнеса са залегнали в новия план за интегрирано развитие на Добричката община в периода до 2027 година. Подготвеният проект на стратегическия документ е предложен за обществено обсъждане като становища могат да бъдат депозирани в общината до 26 март.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg