EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Добри резултати от продажбата на ДЦК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добри резултати от продажбата на ДЦК

mail12:37 | 07.10.2009прегледи 692 коментарикоментари 0


Постигнатите положителни резултати от проведения на 28 септември 2009 аукцион за продажба на 10-годишни ДЦК бяха наблюдавани и на състоялия се два дни по-късно допълнителен аукцион за продажба на още 30 млн. лв. ДЦК от същата емисия, съобщава МФ.
Участниците отново демонстрираха значителен интерес към покупката на ДЦК, като коефициентът на покритие на аукциона достигна 2,86. Категоричен интерес проявиха значителен брой инвеститори, в т.ч. и такива, които не присъстваха на първия аукцион. Освен традиционните инвеститори във вътрешен суверенен дълг, на пазара се появиха и нови участници, чието присъствие бе значително, най-вече в частта на количеството, продадено чрез несъстезателни поръчки. За този аукцион бе в размер на 50% от целия предложен обем ДЦК (15 млн. лв.). За пореден път добрата ликвидност в банковата система доведе до добро представяне в аукциона и на редица банки, възприемайки се като изключително позитивна индикация за пазарните тенденции.
Намаляването на  постигнатата доходност в сравнение с предходния аукцион (от 7,27% на 7,25%) в не малка степен е своеобразна форма на подкрепа за провежданата от правителството политика, предвид наблюдаваната през предходните месеци стагнация на вътрешния дългов пазар, съпроводена от спад в цените на ДЦК.
Министерството на финансите и ще продължава да съобразява своята емисионна политика с инвеститорския интерес в съответствие с провежданата от правителството на България политика за преодоляване последиците от глобалната финансова и икономическа криза и възстановяването на българската икономика.
Резултатите от проведените от Министерството на финансите аукциони за продажба на ДЦК са публикувани на интернет страницата на Българска народна банка в директория "Фискални услуги", "Електронна система за регистриране и обслужване на търговията с ДЦК", "Информация за аукциони за ДЦК".


Тагове: продажба, ДЦК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153