EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Добрев подписа „Коледен пакт”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добрев подписа „Коледен пакт”

mail17:00 | 13.12.2012прегледи 620 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев подписа Коледен пакт между производители, търговци, институции, контролни органи и медии. Националната кампания на в. “Стандарт” "Коледата безопасна" се провежда за шеста поредна година. Участниците се обявиха за по-голяма информираност на потребителите относно потенциални рискове от използване на некачествени стоки, нетърпимост към нелоялни търговци и европейска култура на потребление. Акцентът на кампанията тази година са няколко групи стоки – храни, детски играчки, черна и бяла техника.
“Всяка година по Коледа харчим много средства. Необходимо е да познаваме правата си и да търсим защита, когато те са нарушени. Държавата може да защити всеки един потребител”, каза министър Делян Добрев.

Председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев обяви, че безопасността на потребителите винаги е била приоритет в работата на комисията. Проверките тази година по Коледа ще бъдат насочени предимно към електронни магазини и обекти за детски стоки. Веселин Златев подчерта още, че за първи път от създаването си КЗП ще извършва мониторинг на финансовия сектор. Ще бъдат обхванати банковото дело, лизингодателите, мобилните оператори и застрахователните компании. “Ние изпълняваме нашата мисия в период на криза. Когато няма възможност за увеличение на доходите, не трябва да допускаме покупката на некачествени стоки”, допълни още Златев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg