EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Добра зърнена реколта в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добра зърнена реколта в Германия

mail14:08 | 25.08.2022прегледи 620 коментарикоментари 0


Германските фермери са прибрали малко по-голяма зърнена реколта тази година, съобщи Асоциацията на германските фермери в Берлин, цитирана от ДПА. Предварителни оценки показват, че общата реколта от зърно е около 43 милиона тона, което е с 2 процента повече спрямо миналата година, но все пак е по-малко от средната за последните години.

Основен фактор, водещ до несигурност, е очакваната реколта от царевица, която е била подложена на сухи условия в много региони в продължение на няколко седмици.

Президентът на Асоциацията на фермерите Йоахим Руквид каза, че докато количеството е по-високо спрямо миналогодишното, от качеството има много да се желае, особено в случая на пшеницата. Различията по региони тази година са били по-екстремни отколкото преди, допълни той.

"Продължаващите сухи условия в много региони на страната показват още веднъж, че фермерите пряко изпитват ефектите от изменението на климата", коментира Руквид.

Докато дъждовете са попречили на жътвата миналата година, комбайните не са могли да работят необезпокоявано и тази, съобщиха от асоциацията. 

В районите, подложени на сухи условия, царевицата, картофите и захарното цвекло са били засегнати до степен, в която могат да се очакват значителни регионални загуби.

Липсата на дъжд е ударила и животновъдите, които иначе щяха да косят ливадите си за фураж. Запасите от зимен фураж се изразходват на части./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg