EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До седмици зарядни станции в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До седмици зарядни станции в София

mail16:10 | 10.10.2011прегледи 507 коментарикоментари 1


До няколко седмици в София вече ще има зареждащи станции за електромобили. Това съобщи енергийният министър Трайчо Трайков по време на награждаването на конкурса на Shell България и FullCharger България за проект за автомобил, задвижван от зареждаща се в електрическата мрежа батерия (plug-in). Що се отнася до мерките за насърчаване ползването на такива автомобили министърът обясни, че не би искал да подминава този въпрос, но по думите му няма с какво много да се похвалим. Тези мерки са свързани основно със средствата, които бюджетът би могъл да задели. За Трайков би било най-добре, ако се постигне съгласие за освобождаване от ДДС тези автомобили. Министърът допълни, че много други мерки също са полезни и даде пример с освобождаване от първоначалните такси за регистрация, улеснения за паркирането и други.
Повечето световни автомобилни производители са подготвени да отговорят на глобалния натиск за намаляване на парниковите газове и търсенето на пазара на електрически превозни средства. Всички прогнози показват, че 2012 г. ще бъде годината на масово навлизане на електромобили на международния пазар, а до 2015 г. ще има над 3 млн. електромобили с plug-in батерии в световен мащаб. България има потенциал и възможности за производство на електромобили.
 


 
Коментари
 
гфгй - 11-10-2011 г. 09:25:05

Абе хора от 1 година вече минавам покрай една зарядна станция в София. Намира се пред сградата на Риск Инженеринг, на улица Вихрен в кв. Павлово

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg