EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

До дни КЕВР решава за цената на тока

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До дни КЕВР решава за цената на тока

mail06:40 | 27.10.2015прегледи 916 коментарикоментари 0


В проекторешението си за новите цени на електроенергията комисията е отчела всички налични към момента ценообразуващи фактори. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на провелото се днес обществено обсъждане по Проект на Решение за изменение на цени на електрическата енергия, утвърдени с Решение №Ц-27 от 31.07.2015 г, съобщават от пресцентъра на КЕВР Съгласно нормативните изисквания, проектът за Решение и докладът на работната група бяха публикувани предварително на интернет страницата на регулатора.
В рамките на проведеното обществено обсъждане, свои мнения и предложения изложиха представители на институции, дружества от енергийния сектор, неправителствени организации, граждани - Министерство на енергетиката, Омбудсмана на Република България, КНСБ, Гражданска Лига на България, Граждански контрол, енергийни дружества от частния сектор и др. „В своето проекторешение за цените за следващия ценови период, Комисията е отчела изцяло всички обективно доказани ценообразуващи фактори“, подчерта по време на дискусията председателят на КЕВР доц. д-р Иван Иванов. Според него, след последното ценово решение на 1.08 досега, единственият реален резерв за намаляване цената на електроенергията е понижената международна цена на природния газ и това не е оспорено от представители на бизнеса.
По-рано, на открито заседание, КЕВР обсъди и доклад на работната група във връзка с проекта за Решение за изменение на цени на електрическата енергия, утвърдени с Решение №Ц-27 от 31.07.2015 г. Становища по проекторешението изразиха представители на НЕК, ЕСО, енергоразпределителните дружества ЕВН, Еверго Про и ЧЕЗ,ЕРП „Златни пясъци“.
Предстои на 1.11.2015 г., на закрито заседание , комисията да вземе окончателно решение по проекторешението, с което определените цени влизат в сила за новия 3-месечен ценови период.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg