EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

До 500 хил. лева глоба за "Лукойил" в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 500 хил. лева глоба за "Лукойил" в Бургас

mail08:39 | 13.12.2019прегледи 729 коментарикоментари 0


Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози нефтозавода заради миризмата на нефтопродукти, които бяха усетени от жителите на Бургас. Това директорът на РИОСВ в морския град инж. Тонка Атанасова. Тя добави, че за миризмата са получени около 30 сигнала от граждани. А стартиралата административно-наказателна процедура спрямо "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е заради нарушаване на издаденото комплексно разрешително.
Атанасова каза, че инспекцията е извършила няколко проверки, в които обаче не са установени никакви промени в параметрите на работата на инсталациите. Нямало е превишение на нито един от показателите за качество на атмосферния въздух. Тя обаче призна, че въпреки това се е усещал аромата на тежки въглеводороди и бензин, а това основно идва от рафинерията при производството на бензин.
РИОСВ разпространи съобщение, че са извършени замервания по всички точки по 28 показателя. Превишения на показателите не е имало, но около границата на завода се усещала силна интензивна миризма на въглеводороди, което представлява и нарушение на комплексното разрешително.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg