EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 2025 г. мобилните плащания изпреварват кеша и картите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 2025 г. мобилните плащания изпреварват кеша и картите

mail08:40 | 11.07.2022прегледи 1036 коментарикоментари 0


През 2025 г. мобилните плащания ще се превърнат в основния метод за разплащане по света. Това показват тенденциите в платежните технологии, описани в годишния Глобален доклад по плащанията на американската организация FIS. Според него инерцията, която дигиталните платежни услуги получиха по време на ограниченията заради пандемията, ще се запази. Така потребителите ще продължат да плащат все по-рядко с кеш или с кредитна карта. Вместо това, все по-често ще предпочитат плащането със смартфон, чрез инсталиран в него мобилен портфейл.

Според доклада основните причини за преминаването от кеш и карти към мобилни плащания са две: Първото е по-високото ниво на сигурност поради отключването им с биометрични данни, а второто е възможността да съвместяват няколко платежни източника - дебитни, кредитни карти, онлайн кредитни линии и други - в един инструмент. Другите предимства на мобилните портфейли са по-удобните решения за завършване на покупката и по-голямата гъвкавост при интегрирането на платежни инструменти онлайн.

Друг анализ - на маркетинговата компания Juniper Research - показва, че сумата на плащанията с мобилни приложения, които използват биометрични данни за гарантиране на сигурността на транзакциите, ще достигнат 1,2 трлн. долара през 2027 г.

Това ще е 4 пъти повече от очакваното за тази година ниво. Според проучване на Nerdwallet 94% от милениълите (потребители на възраст между 24 и 39 години) в САЩ вече използват мобилни портфейли. Над половината от тях ги използват предимно, за да пазаруват от онлайн магазини, а около 40%, за да изпращат лесно пари на близки и приятели.

Мобилните плащания гарантират повече сигурност и за търговците, които ги приемат, тъй като те позволяват по-лесно осчетоводяване и следене на транзакциите. Този платежен метод позволява незабавни преводи по всяко време на денонощието, както и лесно възстановяване на средствата към клиента при объркана поръчка например.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg