EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 1.70 лв. на км предлагат таксиметровите превозвачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 1.70 лв. на км предлагат таксиметровите превозвачи

mail13:20 | 15.02.2011прегледи 699 коментарикоментари 0


Между 1,60 и 1,70 лв. на километър да е пределната цена за таксиметров превоз в София са предложили таксиметровите превозвачи на среща в Столичната община днес. За БТА заместник-кметът Любомир Христов посочи, че това ще е окончателното предложение от страна на собствениците на таксиметровите компании.Със законовите промени от миналата седмица Столичната община ще има възможност да определи пределна цена за таксиметровия превоз. Общината организира разговори с бранша преди промените в закона, за да има и позицията на превозвачите.
В разговорите днес е било предложено да се въведе и трета тарифа, освен дневната и нощната - за превоз извън населеното място. В отговор на въпрос Христов посочи, че няма опасност от това ако Общинския съвет определи предложените цени, превозвачите, които возят на по-високи от тях, да прехвърлят разликите в цената за престой и в първоначалната такса, тъй като те са процентно фиксирани към цената за превоз.
Христов посочи, че общината не обмисля лимитиране на броя на таксиметровите автомобили, тъй като в последните три години той е 5600 коли и няма съществени промени. Превозвачите са посочили, че от средата на миналата година се увеличава процентът на празния пробег /без клиенти/ от дневния пробег на таксиметровия автомобил.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161